3 aandachtspunten bij bezichtiging

3 aandachtspunten bij bezichtiging van een woning (of appartement)

12 oktober 2021

Het is zo ver! Je hebt de nodige voorbereidingen getroffen (financieel plan staat op punt, eerste gesprekken met de bank achter de rug, enzoverder) en kan dan eindelijk overgaan tot bezichtigen! Maar waarop moet je nu eigenlijk letten als je een woning gaat aankopen?

Hier volgen 3 tips van zaken waarop je zeker moet letten bij een bezichtiging (disclamer: dit is een niet limitatieve opsomming 😉).

  1. Oriëntatie

Hoe is het huis georiënteerd en past deze oriëntatie bij je levensstijl? Oriëntatie bepaalt ook licht- en zoninval en heeft een impact op je woonervaring.

  1. Ligging

Is de ligging van deze woning goed t.o.v. werk, school, vrienden en familie?

Je kan veel veranderen aan een woning, maar het is geen caravan of woonboot, dus de ligging zelf ga je nooit kunnen veranderen

  1. Scheuren en barsten

(bijna) iedere woning heeft ergens wel een scheurtje of een barstje. Belangrijk hierbij is te herkennen wanneer deze scheur of barst zorgwekkend is. Kijk steeds goed na of er jou niets in het oog springt. Een scheur of barst die het voegsel van de bakstenen volgt bijvoorbeeld is minder “erg” dan een scheur waardoor ook de bakstenen zelf gescheurd zijn.

Bij twijfel steeds inlichtingen vragen bij een (bouw)professional!

Vooral: geniet van het process en deze belangrijke aankoop! Laat je goed bijstaan door de juiste mensen en laat je hoofd niet zot maken door de verkeerde 😉

En wie weet, misschien tot binnenkort?

Nog vragen over de aandachtspunten bij aankoop van een woning of een ander vastgoed-gerelateerd onderwerp? Contacteer me gerust!

 

Sophie Vandewalle –

Vastgoedmakelaar-expert,

Zaakvoerder Immo SIR