Dakisolatie: einde belastingvermindering

Het is niet nieuw: tegen 2020 dienen alle daken van woongelegenheden geïsoleerd te zijn. Dus ook dat van jouw woning, het dak van het appartementsgebouw waar je woont, het dak van de woning die u verhuurt, …

Wel belangrijk om te weten is dat einde van dit jaar, de belastingvermindering van 30% verdwijnt.

Niet getreurd! Uiteraard werd ook in Vlaanderen een overgangsmaatregel voorzien. Is je dak nog niet geïsoleerd en je wil toch nog van de vermindering kunnen genieten? Het kan! Plaats je bestelling nog in 2016 en betaal het voorschot nog dit jaar. Belangrijk is om dan de eindfactuur te betalen uiterlijk 31/12/2017. Het is dus zéker nog haalbaar!

Voorlopig lijkt het erop dat er nadien geen kans meer is om van deze belastingsvermindering te kunnen genieten, dus wellicht nog snel je isolatie bestellen is de boodschap. Voorlopig blijft de premie van de netbeheerder voor dakisolatie wel nog bestaan.

Waarom al deze strengere maatregelen? Deze kaderen alleen in de Europese Energy Strategie die de uitlaatgassen wil verminderen met 20% tegen 2020. Hiervoor heeft het Vlaams Energie Agentschap een Energierenovatieprogramma opgezet.