Wie is Sophie Vandewalle, het gezicht achter Immo Talks?

Wie is Sophie Vandewalle, het gezicht achter Immo Talks?

Welkom bij Immo Talks, de podcast die jou op een toegankelijke en behapbare manier laat kennismaken met vastgoed! Voor ik uit de doeken doe hoe jij vastgoed op een slimme en zelfzekere manier kan benaderen, neem ik je even mee in mijn persoonlijke verhaal. Want wie is nu eigenlijk het gezicht achter deze podcast, en waarom zou je mijn advies aannemen? Je komt het hier te weten.

Ik ben Sophie Vandewalle en zaakvoerder van Immo SIR, een vastgoedkantoor waarbij dienstverlening en persoonlijk advies centraal staan. Toch zette ik mijn eerste stappen in de vastgoedsector al véél eerder. Sterker nog: vastgoed interesseert me al van zolang ik me kan herinneren…

In mama’s kielzog

In mijn kindertijd deed ik niets liever dan met mijn mama meegaan op huizenjacht. De liefde voor vastgoed heb ik ongetwijfeld via haar meegekregen, want naast haar job als verzekeringsmakelaar had ze ook een grote passie voor het verhuren van huizen. We hadden thuis zelfs twee vaste lijnen, waarvan één voor de huurders. Al van jongs af aan wist ik heel goed wat ik moest zeggen wanneer een huurder belde. 

Daarnaast zat er ook een vastgoedkantoor in de familie. Ik vond het fantastisch om in de grote bureaustoel te gaan zitten en te doen alsof er iemand een huis kwam kopen. Dan haalde ik de fiches van de woningen boven en liet ik alle foto’s zien.

Mijn eerste appartement

Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik ook vastgoedmakelaar wou worden, maar eerst iets “echt” zou studeren. Geen idee waarom ik dat dacht, want om een goede vastgoedmakelaar te zijn moet je wel degelijk goed gestudeerd hebben. En zo viel de beslissing om vastgoed te gaan studeren!

Ik zat op kot, maar al snel begon het te kriebelen voor meer. Samen bespraken we de opties. Zij boden toen aan om borg te staan voor mijn woning en zo heb ik op mijn 19de mijn eerste appartement aangekocht. Uiteraard waren dit andere tijden en zou dit vandaag waarschijnlijk niet meer kunnen. Een stressvolle periode, maar achteraf gezien heeft dit me écht gekatapulteerd!

Van het notariaat tot mijn eigen vastgoedkantoor

Toen ik op zoek was naar een job, ben ik via iemand die ik kende op het notariaat terechtgekomen. Ik was op school al heel gepassioneerd door alles wat met vastgoedrecht te maken had, dus dit was een droom die uitkwam. Die job heeft een fantastische basis gelegd om heel het juridische aspect van vastgoed nog beter te begrijpen. 

Een aantal jaar later ben ik in Mechelen terecht gekomen. Een notaris had me gevraagd om hem uit de nood te helpen door een aantal compromissen na te kijken, maar uiteindelijk heb ik er 7 jaar gewerkt en gingen er meer dan 600 compromissen per jaar door mijn handen.

Mijn kinderdroom om ooit zelf vastgoedmakelaar te worden begon steeds meer op te borrelen, tot ik het niet langer kon negeren. De stap zetten naar mijn eigen kantoor uit te bouwen was een moeilijke beslissing, maar wel de juiste! 

Waarom Immo Talks?

Vandaag zijn we alweer een heel aantal jaren verder en is het tijd voor een extra uitdaging. Ik heb mijn eigen podcast gestart om alle kennis en expertise die ik de afgelopen jaren verzameld heb met jou te delen. 

De aankoop van vastgoed is een belangrijke stap in je leven. Eentje waar ook nog eens heel veel bij komt kijken. Dat de informatie erover dan heel verspreid en vaak ingewikkeld is, helpt niet echt. Daarom heb ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt om alles op een behapbare én menselijke manier te delen.


Beluister of bekijk aflevering 1 van Immo Talks volledig via Spotify of YouTube.